Škola vaření, Strana 3

Podzimní potraviny pro naše zdraví

Sluneční svit slábne a teploty klesají, to je známkou nastupujícího podzimu. Našemu zdraví tyhle změny příliš neprospívají, a proto je čas na posílení imunity. S tím nám mohou pomoci zdravé podzimní potraviny plné vitamínů a živin. A jaké to jsou? To se dozvíte dále v článku. Ovoce a zelenina obs...

Proč jsou polévky prospěšné pro náš organismus

Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je lunt. To už věděly a říkávaly naše babičky. Polévky jsou totiž energeticky velmi vydatné, byly vždy snadno dostupné a levné. A víte, proč ještě jsou tak prospěšné pro náš organismus? Čtěte dále a dozvíte se více. Polévky v historii Naši předkové si polévku dop...

Jak a co vařit či opékat na ohni

Léto je v plném proudu a s ním také dovolené a výlety. K těm neodmyslitelně patří kempování a hlavně vaření či opékání v přírodě. Sice to není žádná věda, my jsme si pro vás však připravili rady a tipy na to, jak a co vařit či opékat na ohni. V čem donést potraviny V horkém létě je občas velmi o...

Jak správně grilovat

Krásné a teplé počasí nás láká ven k rozpálenému grilu a posezení s rodinou či přáteli. Mistrem grilování se můžete stát i vy. Stačí se držet základních pravidel a úspěch je zaručen. Grilujete rádi a často, ale masu pořád něco chybí? Není to žádná věda! Stačí se držet základních pravidel a maso b...

Polotovary pro snadné a rychlé vaření

Polotovary mohou náš jídelníček rozšířit a zpestřit. Do určité míry nám usnadňují práci v kuchyni, jelikož je jejich příprava rychlá a nenáročná. Často se pro nás stávají praktickými a nepostradatelnými pomocníky. Pojďme si o polotovarech říct více! Asi každému se někdy nečekaně změnily plány a na ...

Sladké pečení - praktické rady a tipy

Milujete sladké a pečete rádi? Pak jste tady správně! Každý, kdo rád peče,by měl znát ty správné “fígle”, jak si při sladkém pečení poradit se základními surovinami, kuchyňskými pomocníky i těstem. Připravili jsme pro vás praktické rady a tipy, aby byl výsledek co nejlepší. Kvalitní ingredience ...

Velikonoční pečení snadno a rychle

Velikonoce bez beránka nebo mazance si většina z nás nedovede ani představit. Tato jídla neodmyslitelně patří mezi české tradice a recepty na ně se často dědí z generace na generaci. Příprava množství velikonočních pochoutek je ale náročná. Přinášíme vám rady a tipy na to, jak si pečení a vaření na ...

Trvanlivé potraviny

Již od počátku lidé přemýšlejí, jak uchovat potraviny po dlouhou dobu. Shánění potravy tvořilo vždy značnou část života lidí a když už se někdo dostal k většímu množství jídla, nebylo možné sníst je vždy všechno najednou. Stačí pár hodin a maso čerstvě zabitého zvířete je kontaminováno nečistot...

Poznejte sílu sezónních potravin

Chtěli byste jíst zdravé a kvalitní potraviny? Zkuste se zaměřit na sezónní ovoce a zeleninu. Sezónní stravování je pro naše tělo přirozené a zajistí mu dostatek živin, které v daném období potřebuje. Máme pro vás několik důvodů, proč se toto stravování vyplatí. Proč se vytrácí sezónní stravování? ...

Výhody, které vývary přináší

Každý z nás občas potřebuje zahřát na těle i na duši. V takových chvílích je čas na něco, co nás posílí a povzbudí. Tím něčím může být například kvalitní vývar z kostí. Pojďte se s námi podívat na to, jaké výhody nám přináší. Vývar je tekutina obsahující především vařené kosti a maso. K přípravě ...