Škola vaření

10 + 1 tipů a triků do kuchyně

Hmm, tak to je jak od maminky. Už jste někdy dostali takovou pochvalu? Čím to je, že se ty naše maminky a babičky v kuchyni tak vyznaly? Jak to, že jejich kuřecí polévku prostě neumíme napodobit, i když tam dáváme všechno, co je v jejich receptu? Náš koláč je suchý, salát hořký, maso vysuš...

Připravte si hořčici doma

Co je to hořčice? To je ta žlutavá dobrota, co si dáte s párkem v rohlíku. Je to ta hrubozrnná pasta, kterou pomažete maso před pečením. Nebo je to ta štiplavě chutnající přísada do bezvadného dipu na grilování? Každá odpověď je správná. Ale u počátku toho všeho je hořčičné semeno. Něco o hořčici...

Grilování, barbecue a uzení – jaké jsou rozdíly

Je tu léto, čas grilovaček a barbecue party na zahradách s přáteli. Nicméně už jste se setkali s tím, že kamarád poukázal na to, že přišel na barbecue a vy místo toho grilujete? Je vůbec nějaký rozdíl mezi grilováním a barbecue? A teď do toho ještě uzení! To pak hrozí, že se u grilu povedou nekon...

Plodina měsíce – mák

Klasický modrý mák jistě znáte ze své kuchyně. Věděli jste, že se počítá mezi superpotraviny, že Česko je velmoc v pěstování a vývozu máku, nebo že je velmi vhodným zdrojem vápníku pro ty z nás, kteří nesnášejí laktózu? O tom všem je dnešní článek. Trocha historieMák provází lidstvo od jeho samot...

Koření měsíce: kmín

Kmín kořenný, tato skromná a nenáročná rostlina, našla svůj domov jak u nás, tak ve středomořských zemích či v Asii. Kmín je jedno z nejdéle používaných koření a patří mezi nejrozšířenější a nejoblíbenější koření vůbec. Kdo milujete český chléb, kysané zelí, nebo vepřové výpečky, víte, že tam všu...

Jak pracovat se sušenými houbami

Sušené houby se často využívají pro přípravu delikátních pokrmů asijské nebo evropské kuchyně. Nejčastěji se přidávají do polévek (například jihočeské kulajdy či bramboračky), do rizot, houbových omáček, pod dušené maso a do mnoha dalších vynikajících jídel.   Kromě nezaměnitelného aroma a sk...

Jak získat čirý vývar

Hovězí bujón s vynikající chutí a vůní po hovězím mase, dodá vašim receptům to, co potřebují. Je skvělý na přípravu polévek, omáček a dalších jídel z masa, zeleniny. Doporučujeme náš hovězí bujon čirý, který po rozpuštění ve vodě dodá Vašim jídlům skvělou chuť během několika minut. Dochutit s tímt...

Proč nakupovat u nás?

Vážení zákazníci. Pevně věříme, že pokud milujete kvalitní jídlo a vaříte s radostí, jste tu na správném místě. Najdete u nás širokou paletu koření, kořenících směsí, bujóny a polotovary, se kterými vaše kuchyň jen získá. Proč byste ale měli kupovat produkty zrovna značky Kostera a ne jiné? Dovol...

Jak připravit vývar z kostí neboli bujón

Na našem eshopu nabízíme vynikající dehydrovaný bujón bez glutamanu. Pokud se ale rozhodnete připravovat vývar z kostí vlastními silami, doporučujeme v prvé řadě věnovat pozornost výběru surovin podle jejich kvality. V kvalitních kostech se nachází morek, tvořený zejména zdravým tukem, který je pros...

Naučíme vás dělat bujón

Bujón, čili vývar se připravuje pomalým vařením základní suroviny. Tou může být maso, zelenina, houby a jejich kombinace. Zapomenutou a trochu opomíjenou základní surovinou jsou kosti. Myšleno kosti bez masa. Bujón, který vařením získáme, se může používat dál při přípravě polévek a omáček. Občas se...