Škola vaření

Jak vařit zdravěji a stále chutně

Trápíte se každoročně dietou, která v lepším případě nikam nevede, v tom horším po ní ještě více přiberete? Zapomeňte jednou provždy na novoroční nesmyslné omezování a změňte jídelníček tak, aby byl dlouhodobě udržitelný. Sepsali jsme pro vás čtyři jednoduché kroky, díky kterým bude vaše vaření zdra...

Vánoční pečení ze špaldové mouky

Netřeba si nic nalhávat, tradiční Vánoce rozhodně nejsou dietní. Ochutnávání cukroví je příjemnou povinností, která vás čeká doma i na návštěvě. Správný štědrovečerní stůl se neobejde bez čerstvé vánočky. A co by to bylo za Vánoce, kdyby domem stále nevoněly medové perníčky.Kromě příjemné vánoční ná...

Jak nejlépe zpracovat houby

Plný košík hub – ať už proutěný, nebo nákupní – představuje mnoho radostí i starostí. Čerstvé houby jsou sice lahodné, ale nepříliš trvanlivé. Pokud se jich tedy nechcete nepříjemně přejíst, ani je zbytečně vyhodit, nesmíte zapomenout na jejich správné zpracování a uskladnění. Koneckonců ani jedlé h...

Podzimní potraviny pro naše zdraví

Sluneční svit slábne a teploty klesají, to je známkou nastupujícího podzimu. Našemu zdraví tyhle změny příliš neprospívají, a proto je čas na posílení imunity. S tím nám mohou pomoci zdravé podzimní potraviny plné vitamínů a živin. A jaké to jsou? To se dozvíte dále v článku. Ovoce a zelenina obs...

Proč jsou polévky prospěšné pro náš organismus

Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je lunt. To už věděly a říkávaly naše babičky. Polévky jsou totiž energeticky velmi vydatné, byly vždy snadno dostupné a levné. A víte, proč ještě jsou tak prospěšné pro náš organismus? Čtěte dále a dozvíte se více. Polévky v historii Naši předkové si polévku dop...

Jak a co vařit či opékat na ohni

Léto je v plném proudu a s ním také dovolené a výlety. K těm neodmyslitelně patří kempování a hlavně vaření či opékání v přírodě. Sice to není žádná věda, my jsme si pro vás však připravili rady a tipy na to, jak a co vařit či opékat na ohni. V čem donést potraviny V horkém létě je občas velmi o...

Jak správně grilovat

Krásné a teplé počasí nás láká ven k rozpálenému grilu a posezení s rodinou či přáteli. Mistrem grilování se můžete stát i vy. Stačí se držet základních pravidel a úspěch je zaručen. Grilujete rádi a často, ale masu pořád něco chybí? Není to žádná věda! Stačí se držet základních pravidel a maso b...

Polotovary pro snadné a rychlé vaření

Polotovary mohou náš jídelníček rozšířit a zpestřit. Do určité míry nám usnadňují práci v kuchyni, jelikož je jejich příprava rychlá a nenáročná. Často se pro nás stávají praktickými a nepostradatelnými pomocníky. Pojďme si o polotovarech říct více! Asi každému se někdy nečekaně změnily plány a na ...

Sladké pečení - praktické rady a tipy

Milujete sladké a pečete rádi? Pak jste tady správně! Každý, kdo rád peče,by měl znát ty správné “fígle”, jak si při sladkém pečení poradit se základními surovinami, kuchyňskými pomocníky i těstem. Připravili jsme pro vás praktické rady a tipy, aby byl výsledek co nejlepší. Kvalitní ingredience ...

Velikonoční pečení snadno a rychle

Velikonoce bez beránka nebo mazance si většina z nás nedovede ani představit. Tato jídla neodmyslitelně patří mezi české tradice a recepty na ně se často dědí z generace na generaci. Příprava množství velikonočních pochoutek je ale náročná. Přinášíme vám rady a tipy na to, jak si pečení a vaření na ...