Škola vaření

Osvěžující mojito

Nápoj, který už ochutnalo mnoho z nás. Kombinace limetky, cukru, máty a rumu se stala oblíbenou po celém světě a nyní si ji každý může dopřát v barech či klubech. Říkalo se mu také nápoj cestovatelů, kteří lačnili po objevování nových krajin. Jeho jednoduchost a charakter stále přitahuje širokou veř...

5 nejlepších bylinek a koření na grilování

Grilovací sezóna už je tady. Venku voní opečené maso, ryby, sýry a popíjí se vychlazené nápoje. Marinády se připravují ve velkém, aby všechno, co se dá na gril, mělo tu jedinečnou a znamenitou chuť. Pojďme se společně podívat na bylinky a koření, které vám zaručí znamenitý požitek z ugrilovaných pok...

Tipy, jak používat koření v kuchyni

Koření je neodmyslitelnou součástí každé kuchyně. Dodá jídlu skvělou chuť i vůni a dokáže z mdlého pokrmu vykouzlit gastronomický zážitek. Lidé objevili jeho skvělé využití již dávno před naším letopočtem. Většina dnes používaného koření pochází z tropických oblastí. Jsou to aromatické části rostlin...

10 bylinek a koření, které vám pomohou s hubnutím

Jedním z nejčastějších novoročních předsevzetí bývá - zhubnout, začít jíst zdravě či méně se stresovat. Pokud jste se i letos rozhodli vykročit na cestu za zdravým životním stylem, mohlo by se vám hodit pár užitečných tipů. Jestli chcete skutečně zhubnout, nastartovat zdravý jídelníček a zároveň se...

Jak skladovat bylinky a koření?

Každý z nás má doma jistě alespoň několik druhů oblíbeného koření či bylinek. Nezáleží na tom, kolik času v kuchyni strávíte a jestli je vaření vaší vášní či jen krátkou činností pro připravení jídla. Zamysleli jste se někdy nad tím, jestli skladujete vaše bylinky a koření správně? Všichni chceme, a...

Koření pěti vůní

Koření pěti vůní je tradiční čínská směs, jejíž původ je zahalen tajemstvím. Ostatně, jak tomu v Číně bývá v mnoha případech. Legendy a tajemství jsou nedílnou součástí této rozmanité a nádherné kultury. Jedná se o nejznámější čínskou směs, která kombinuje koření v souladu s filozofií rovnováhy jin ...

Dokonalá grilovačka – 10+1 tip pro mistry grilu

Zahradní grilovačka, to nejsou jen různá grilovací koření a marinády, mastné pusy, těžká břicha, a hlavně co nejvíc masa. U grilování se sejde celá rodina či naši přátelé, a tak jde hlavně o čas strávený s našimi blízkými u dobrého jídla, připraveného chutně a snad i zdravě. Pokud s grilováním teprv...

Kouzlo medvědího česneku

Medvědí česnek je neodmyslitelně hitem jarních receptů. Jeho využití je rozmanité, od kuchyně až po medicínu. Zpracovat můžete jak čerstvé lístky, tak i medvědí česnek sušený. Už naši předkové si dobře uvědomovali pozitivní účinky tohoto zeleného zázraku a nejenom oni!HistorieTato bylinka získala jm...

Jak používat bylinky?

Doma v kuchyni je máme připravené všichni. Ale jak bylinky správně kombinovat, abychom jejich chuťový potenciál využili v jídle na maximum? Nemusí to být tak lehké, jak se na první pohled zdá. I obyčejné bylinky totiž mohou být kamenem úrazu výsledného pokrmu. Navíc to, jak s nimi zacházíte, prozrad...

Jak na jemného vánočního kapra bez kostí

K tradičním Vánocům neodmyslitelně patří smažený kapr a bramborový salát. Pokud se ale nechcete před rozbalováním dárků vydat na archeologický průzkum kůstek a libujete si v jemném masu, nejspíše jste si už nejednou povzdechli nad postní volbou našich předků. Ale nebojte. Letos scenérie chvátání na ...