Recepty

Houbové rizoto s kozím sýrem

O houbách se ještě donedávna mluvilo jako o “neutrálních” potravinách, které neublíží, ale ani nijak...

Jidášovo ucho po asijsku

Z množství boltcovitek je nejznámější asi ta, která se nazývá Jidášovo ucho. Tato houba ve skutečnos...

Smažený kapr a netradiční bramborový salát

I když přibývá stále více lidí, kteří si na štědrovečerní večeři dají raději lososa nebo řízek, větš...

Rybí polévka

Co nesmí na štědrovečerní tabuli chybět? Přece rybí polévka! Ta je její součástí už po staletí. Trad...

Vánoční perníčky

Původní receptura perníku se skládala z medu, mouky a pepře. Právě díky pepři se perník dříve jmenov...

Sýrová pomazánka s česnekem a bylinkami

Staňte se králem či královnou pomazánek. Pokud máte v lednici tvaroh, pomazánkové máslo nebo třeba s...

Luštěninové karbanátky

Luštěniny se řadí mezi nejstarší kulturní rostliny. Neměly by chybět na jídelníčku žádného člověka. ...

Svařené víno

Zima a svařené víno k sobě neodmyslitelně patří. Kořeněná vína pili už staří Římané a dali tak vznik...

Květáková polévka

Květák je zázračná zelenina plná vitamínů, které hlavně v zimním období potřebujeme jako sůl. Najdem...

Italská sekaná s parmazánem

Této sekané dodáte pravý italský šmrnc hlavně tak, že přidáte parmazán a italské bylinky. Jako přílo...