Recepty

Zdravotní všelék – fermentované kimchi

Kimchi je pro Jihokorejce něco jako česnek pro Čechy. K fermentovanému křupavému zelí s pikantní sla...

Speciální valentýnské menu

Pro některé je Valentýn komerční svátek, který bojkotují, pro jiné představuje skvělou příležitost, ...

Česneková polévka

Chutný pokrm nebo český všelék? Česneková polévka je v našich končinách jasnou odpovědí na začínajíc...

Vánoční šunka

Možná si říkáte, že vánoční šunka na český stůl nepatří. To se ovšem připravujete o úžasnou pochoutk...

Medové perníčky

Omamná vůně perníkového koření je tím nejlepším upozorněním, že se blíží Vánoce. Pojďte je s námi př...

Bramborová polévka

Brambory se staly základem pro mnoho českých polévek. Vařené a pečené brambory totiž téměř neobsah...

Špenátový krém

  Proč právě špenát? Špenát se k nám dostal až z dalekého Íránu a Afghánistánu, kde rostl nap...

Pravý kotlíkový guláš

Historie guláše Guláš je vynikající pokrm, který je v Česku považován za součást tradiční kuchyně...

Marináda na vepřové i kuřecí maso

Co je to marinování? Je to způsob nakládání potravin před dalším zpracováním do směsi koření, oleje...

Halušky s brynzou

Do tradiční slovenské kuchyně neodmyslitelně patří halušky. Ať už se zelím, slaninou brynzou a nebo ...