Recepty

Dýňová polévka

Je tady dýňová sezóna a spoustu způsobů jak tuto vykutálenou zeleninu zpracovat a pochutnat si na ...

Paella - národní klenot

Paella - pro Španěly něco podobného jako pro Čechy svíčková. Národní poklad v podobě gastronomické p...

Pizza Margherita

Pizza, jedno z nejoblíbenějších jídel po celém světě. Kdo by ji nemiloval? A víte, odkud se pizza ...

Jarní salát

Jaro už klepe na dveře, a proto nastává čas na lahodný jarní salát. Má mnoho chutí a variant, jak ho...

Jak uvařit kuřecí Tikka masala?

Tikka masala patří mezi nejoblíbenější jídla indické kuchyně. Jde o fantastickou kombinaci marinovan...

Ukrajinský boršč - elixír do podzimních dní!

Boršč je lahodná řepová polévka. A i když ji máme spojenou hlavně s Ruskem, pochází z Ukrajiny. Jak ...

Ryba 3x jinak – na snídani, oběd i večeři

Vůně ryby je obvykle v našich končinách předzvěstí, že se již chystá štědrovečerní tabule a brzy nas...

Gyros z trouby v domácí pitě

Některá jídla si sice rádi vychutnáme, z jejich přípravy máme ovšem strach. Řecký gyros v pravém řec...

Zdravotní všelék – fermentované kimchi

Kimchi je pro Jihokorejce něco jako česnek pro Čechy. K fermentovanému křupavému zelí s pikantní sla...

Speciální valentýnské menu

Pro některé je Valentýn komerční svátek, který bojkotují, pro jiné představuje skvělou příležitost, ...