Sosíček, dip, zkrátka omáčka

Dobré maso, udělané tak právě akorát, aby jen lekce sklouzlo z kosti, to je požitek. Nicméně není žádné velké umění položit kus masa na gril a včas ho sundat. Ale i kdybyste použili to nejkvalitnější maso, nikoho byste zřejmě neohromili, pokud byste nepoužili nějakou omáčku či dip, ve kterém si grilované kousky budete namáčet.

Dnes si tedy takovou omáčku připravíme. Bude skvělá ke kuřecím křidélkům, do vegetariánského salátku, případně k poctivému domácímu hamburgeru.

sos-03


Na dip si připravte

- 250 ml zakysané smetany
- 100 ml majonézy
- 1-2 lžičky sušeného česneku
- sůl
- 1 lžíci sušených petrželových listů
- 1 lžíci pažitky
- 1 lžíci kopru
- 1 lžíci bílého vinného octa

Postup je směšně snadný - vše smíchejte v misce. Nejlepší je směs před podáváním trochu vychladit. Garantujeme, že tento recept si zapamatujete, jelikož vás přátelé i rodina budou nutit dělat ho pravidelně.

TIP: Ti odvážnější si mohou pro barvu přidat na závěr jeden syrový vaječný žloutek.