Květáková polévka

Květák je zázračná zelenina plná vitamínů, které hlavně v zimním období potřebujeme jako sůl. Najdeme v něm vitamin C, K, B1, B2, B6, kyselinu pantotenovou, cukry, bílkoviny, vlákninu, fosfor i minerální látky. Vyzkoušejte tuto vitaminovou bombu třeba v podobě lahodné krémové polévky ze sušeného květáku.

kvetakova_polevka-03


Co budeme potřebovat

kvetakova_polevka-05


Jak na to

Nejprve vroucí vodou zalijte všechnu sušenou zeleninu a počkejte, než vodu vsákne.

Jakmile zelenina dostatečně nabobtná, vložte ji do většího hrnce a přidejte k ní propláchnuté proso a quinou.

Dále do hrnce přidejte nasekanou petrželku, kmín, přilejte zeleninový vývar a vařte přibližně 15 - 20 minut, dokud květák nezměkne.

Jakmile je vše uvařeno, rozmixujte polévku tyčovým mixérem dohladka. Podle potřeby přidejte sůl a pepř. Podávejte se snítkou čerstvé petrželky.

Tip: Polévku můžete připravit také z čerstvého květáku a zeleniny.

Dobrou chuť.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení