Květáková polévka

Květák je zázračná zelenina plná vitamínů, které hlavně v zimním období potřebujeme jako sůl. Najdeme v něm vitamin C, K, B1, B2, B6, kyselinu pantotenovou, cukry, bílkoviny, vlákninu, fosfor i minerální látky. Vyzkoušejte tuto vitaminovou bombu třeba v podobě lahodné krémové polévky ze sušeného květáku.

kvetakova_polevka-03


Co budeme potřebovat

kvetakova_polevka-05


Jak na to

Nejprve vroucí vodou zalijte všechnu sušenou zeleninu a počkejte, než vodu vsákne.

Jakmile zelenina dostatečně nabobtná, vložte ji do většího hrnce a přidejte k ní propláchnuté proso a quinou.

Dále do hrnce přidejte nasekanou petrželku, kmín, přilejte zeleninový vývar a vařte přibližně 15 - 20 minut, dokud květák nezměkne.

Jakmile je vše uvařeno, rozmixujte polévku tyčovým mixérem dohladka. Podle potřeby přidejte sůl a pepř. Podávejte se snítkou čerstvé petrželky.

Tip: Polévku můžete připravit také z čerstvého květáku a zeleniny.

Dobrou chuť.