Italská sekaná s parmazánem

Této sekané dodáte pravý italský šmrnc hlavně tak, že přidáte parmazán a italské bylinky. Jako přílohu můžete zvolit třeba bramborovou kaši nebo, pokud chcete recept trošku odlehčit, fazolky či kukuřici.

sekana-03

 

Co budeme potřebovat?

  • ½ čajové lžičky bazalky
  • ½ čajové lžičky oregana
  • ½ čajové lžičky majoránky
  • špetku šalvěje
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 250 g rajčatové omáčky
  • 150 g strouhanky
  • 200 g nastrouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jemně nasekanou cibuli
  • ½ čajové lžičky soli
  • špetku mletého černého pepře

 

A jak budeme postupovat dále?

Troubu si rozehřejeme na 180 °C.

Bazalku, oregano, majoránku a šalvěj promícháme, a tak si vytvoříme kořenící směs.

Tip: Tento krok můžeme přeskočit, pokud se rozhodneme použít mix italských bylinek Exkluziv.

Mleté maso smícháme asi s polovinou rajčatové omáčky, zhruba polovinou přichystaného parmazánu, vejci, cibulí, strouhankou, česnekem, solí a černým pepřem.

Směs napěchujeme do lehce olejem vymazaného pekáče.

Necháme péct zhruba 70 minut.

Zbavíme se přebytečného tuku a zbylou rajčatovou omáčku sekanou potřeme. Na konec posypeme zbytkem parmazánu.

Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 10 až 15 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení