Medovo-skořicová pečená karotka

Prázdniny se nezadržitelně blíží a s nimi pár zásadních otázek – jak zajistit na 2 měsíce hlídání, co pro děti naplánovat, aby se jen neválely u počítače, nebo jakou svačinku pro ně vymyslet, aby byla zdravá a chutnala jim. Dnes si ukážeme, že i obyčejná karotka či mrkev se dá připravit jako sladká dobrůtka.

mrkev-03


Co budeme potřebovat?

- 0,5 kg baby karotky
- Půl hrnku vody
- Lžičku pomerančové kůry
- Lžičku mleté skořice
- Lžičku mletého zázvoru
- 2 polévkové lžíce medu
- Polévkovou lžíci másla

A jak na to?

Vložte do velké pánve karotku, pomerančovou kůru, skořici a zázvor a zalijte vodou. Vše dobře promíchejte, aby byla směs rovnoměrně ochucená.
Přikryjte pánev pokličkou a začněte karotku vařit. Stačí asi 6 minut, dokud nebude téměř uvařená.

Poté přidejte med a máslo a karotku ještě 2–3 minuty glazujte na mírném ohni. Na konci by už neměla v hrnci být téměř žádná voda, ale jen krásně glazovaná karotka.

Pro zpestření chuti můžete hotovou karotku posypat bylinkami jako je tymián nebo nasekaná jarní cibulka.

Dobrou chuť.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení