Medovo-skořicová pečená karotka

Prázdniny se nezadržitelně blíží a s nimi pár zásadních otázek – jak zajistit na 2 měsíce hlídání, co pro děti naplánovat, aby se jen neválely u počítače, nebo jakou svačinku pro ně vymyslet, aby byla zdravá a chutnala jim. Dnes si ukážeme, že i obyčejná karotka či mrkev se dá připravit jako sladká dobrůtka.

mrkev-03


Co budeme potřebovat?

- 0,5 kg baby karotky
- Půl hrnku vody
- Lžičku pomerančové kůry
- Lžičku mleté skořice
- Lžičku mletého zázvoru
- 2 polévkové lžíce medu
- Polévkovou lžíci másla

A jak na to?

Vložte do velké pánve karotku, pomerančovou kůru, skořici a zázvor a zalijte vodou. Vše dobře promíchejte, aby byla směs rovnoměrně ochucená.
Přikryjte pánev pokličkou a začněte karotku vařit. Stačí asi 6 minut, dokud nebude téměř uvařená.

Poté přidejte med a máslo a karotku ještě 2–3 minuty glazujte na mírném ohni. Na konci by už neměla v hrnci být téměř žádná voda, ale jen krásně glazovaná karotka.

Pro zpestření chuti můžete hotovou karotku posypat bylinkami jako je tymián nebo nasekaná jarní cibulka.

Dobrou chuť.