Kuřecí kořeněné kari

Vzdorujte s námi nepříznivému počasí. Pojďte si s námi připravit poctivé kari, které vás prohřeje až do morku kostí.

clanek_nahled-03_7

4 porce          Doba přípravy: 40 minut

Co budete potřebovat:

2 lžíce rostlinného oleje
- 450 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
- 1 nakrájenou cibuli
- 2 polévkové lžíce sladké mleté papriky
- 1 polévkovou lžíci česneku
- 2 lžičky zázvoru
- 1 polévkovou lžíci kari
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku bílého pepře
- 4
00 ml krájených loupaných rajčat z konzervy
- 400 ml kokosového mléka
- 300 g rýže basmati
2 polévkové lžíce koriandru
- 3/4 hrnku vody

Jak na to?

Ve větším hrnci, nebo wok pánvi, osmahněte na rozehřátém oleji nadrobno nakrájenou cibulku. Poprašte paprikou, česnekem, zázvorem a zlatavým kari značky Kostera. Po minutce míchání, kdy se chuť i vůně koření krásně propojí, přidejte kuřecí kousky a opékejte z každé strany, dokud se nezatáhnou. Přidejte plechovku rajčat, kokosového mléka, lžičku soli a pepře. Ztlumte plamen na minimum a vařte doměkka přibližně 20 minut.

Mezitím si rozehřejte horkovzdušnou troubu na 180 °C.  Na druhé plotýnce rozpalte olej a zprudka orestujte propláchnutou rýži. Zalijte horkou vodou, přidejte sůl a za občasného míchání vyčkejte, dokud hladina vody neklesne těsně k povrchu rýže. Poté hrnec zakryjte pokličkou, vypněte troubu a nechte v ní rýži cca 20 minut dojít.

Před podáváním naservírujte kari i rýži do mističek a posypejte koriandrem.

Přejeme dobrou chuť!