Kuřecí kořeněné kari

Vzdorujte s námi nepříznivému počasí. Pojďte si s námi připravit poctivé kari, které vás prohřeje až do morku kostí.

clanek_nahled-03_7

4 porce          Doba přípravy: 40 minut

Co budete potřebovat:

2 lžíce rostlinného oleje
- 450 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
- 1 nakrájenou cibuli
- 2 polévkové lžíce sladké mleté papriky
- 1 polévkovou lžíci česneku
- 2 lžičky zázvoru
- 1 polévkovou lžíci kari
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku bílého pepře
- 4
00 ml krájených loupaných rajčat z konzervy
- 400 ml kokosového mléka
- 300 g rýže basmati
2 polévkové lžíce koriandru
- 3/4 hrnku vody

Jak na to?

Ve větším hrnci, nebo wok pánvi, osmahněte na rozehřátém oleji nadrobno nakrájenou cibulku. Poprašte paprikou, česnekem, zázvorem a zlatavým kari značky Kostera. Po minutce míchání, kdy se chuť i vůně koření krásně propojí, přidejte kuřecí kousky a opékejte z každé strany, dokud se nezatáhnou. Přidejte plechovku rajčat, kokosového mléka, lžičku soli a pepře. Ztlumte plamen na minimum a vařte doměkka přibližně 20 minut.

Mezitím si rozehřejte horkovzdušnou troubu na 180 °C.  Na druhé plotýnce rozpalte olej a zprudka orestujte propláchnutou rýži. Zalijte horkou vodou, přidejte sůl a za občasného míchání vyčkejte, dokud hladina vody neklesne těsně k povrchu rýže. Poté hrnec zakryjte pokličkou, vypněte troubu a nechte v ní rýži cca 20 minut dojít.

Před podáváním naservírujte kari i rýži do mističek a posypejte koriandrem.

Přejeme dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení