Paprika mletá sladká H 140 ASTA

Kód: 0012000B0B2A 00070001A729 000C0002899C Zvolte variantu
75 Kč 351 Kč 28 Kč od 28 Kč 65 Kč bez DPH 305 Kč bez DPH 24 Kč bez DPH od 24 Kč bez DPH 75 Kč / 100 g 70 Kč / 100 g 140 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
30.3.2023 30.3.2023 30.3.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Papriky jsou teplomilné rostliny rostoucí v oblasti subtropické a tropické Ameriky. Jako koření se používají sušené, zralé a mleté lusky papriky. Před mletím se odstraní dělící stěny a semena obsahující ostře chutnající látky. Tyto části se melou odděleně od dužiny a opět se k ní přidávají podle požadovaného stupně ostrosti. Paprika je národním kořením Maďarska. Dle ostrosti dělíme papriku do 4 skupin: sladká, pálivá, lahůdková a gulášová. Ostrost dodává paprice kapsaicin a intenzitu barvy obsah karotenů a kapsantin. Barvící schopnost papriky se udává v barevné hodnotě ASTA. Paprika mletá sladká H neboli gulášová je tradičním kořením při příprave guláše. Přidává se i do tučných masných výrobků pro dobré vybarvení, dále do drůbežích a rybích pokrmů, do salátů, polévek a studených pokrmů. Dále se přidává do tradičních maďarských specialit. Z léčivých účinků můžeme uvést, že působí proti ateroskleróze a omezuje kardiovaskulární choroby. Podporuje chuť k jídlu, tvorbu slin a trávicích enzymů. Má velmi dobrý vliv na celkovou fyzickou a duševní svěžest organismu. Užívá se na prokrvení pokožky a sliznic.

koření

Alergeny

Výrobek může obsahovat stopy: lepku, mléka, vajec, sóji, celeru, hořčice, sezamu a SO2.

Informace o skladování

Skladujte v suchu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: