Jarní závitky

Pojďte si s námi připravit jednu z nejoblíbenějších asijských lahůdek - jarní závitky. Kdo nevyzkoušel, neví, jak chutná dokonalost. Kdo vyzkoušel, zcela jim propadl.

zavitky-03

6 porcí          Doba přípravy: 40 minut

Co budete potřebovat:

6 ks rýžového papíru
- 1 lžíci másla
- 1 mrkev nakrájenou na tenké nudličky
- 1 žlutou papriku nakrájenou na tenké nudličky
- 20 g sušené hlívy ústřičné
- hrst bambusových výhonků
- 2 větší špetky česnekového pudru
- 1 lžičku cukru
- špetku citrónového pepře Exkluziv
- 4 polévkové lžíce rybí omáčky
- sójovou omáčku
- olej na smažení podle velikosti pánve
- hrst listů čerstvého koriandru

 

Jak na to?zavitky-05

Ve wok pánvi si rozehřejte máslo a orestujte na něm mrkev s paprikou. Přidejte najemno nakrájenou hlívu ústřičnou značky Kostera, kterou jste hodinu předem naložili do vody. Po 2 minutách přidejte bambusové výhonky a poprašte česnekovým pudrem. Zeleninu na pánvi podlijte rybí a sójovou omáčkou, poté dochuťte cukrem a citrónovým pepřem. Celou směs důkladně promíchejte a odstavte z plotny.

Rýžový papír naložte na 4 minuty (nebo podle instrukcí na obalu) do vlažné vody, nebo ho na půl minutky ponořte do vroucí vody, potom bude vláčný a poddajný. Plátky papíru nechejte okapat a zchladnout na vlhké utěrce. Aby šel papír snadno zavinout, rozprostřete směs na třetinu plochy a po okrajích nechejte volné místo. Okraje ze stran složte směrem dovnitř a zbylou placku srolujte do pevného závitku.

Mezitím ve wok pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a závitky do něj ponořte. Smažte 3-4 minuty dozlatova. Před podáváním položte hotové závitky na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný olej.

Jarní závitky servírujte na listech koriandru se sladko-kyselou omáčkou.

Přejeme dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení