Jarní závitky

Pojďte si s námi připravit jednu z nejoblíbenějších asijských lahůdek - jarní závitky. Kdo nevyzkoušel, neví, jak chutná dokonalost. Kdo vyzkoušel, zcela jim propadl.

zavitky-03

6 porcí          Doba přípravy: 40 minut

Co budete potřebovat:

6 ks rýžového papíru
- 1 lžíci másla
- 1 mrkev nakrájenou na tenké nudličky
- 1 žlutou papriku nakrájenou na tenké nudličky
- 20 g sušené hlívy ústřičné
- hrst bambusových výhonků
- 2 větší špetky česnekového pudru
- 1 lžičku cukru
- špetku citrónového pepře Exkluziv
- 4 polévkové lžíce rybí omáčky
- sójovou omáčku
- olej na smažení podle velikosti pánve
- hrst listů čerstvého koriandru

 

Jak na to?zavitky-05

Ve wok pánvi si rozehřejte máslo a orestujte na něm mrkev s paprikou. Přidejte najemno nakrájenou hlívu ústřičnou značky Kostera, kterou jste hodinu předem naložili do vody. Po 2 minutách přidejte bambusové výhonky a poprašte česnekovým pudrem. Zeleninu na pánvi podlijte rybí a sójovou omáčkou, poté dochuťte cukrem a citrónovým pepřem. Celou směs důkladně promíchejte a odstavte z plotny.

Rýžový papír naložte na 4 minuty (nebo podle instrukcí na obalu) do vlažné vody, nebo ho na půl minutky ponořte do vroucí vody, potom bude vláčný a poddajný. Plátky papíru nechejte okapat a zchladnout na vlhké utěrce. Aby šel papír snadno zavinout, rozprostřete směs na třetinu plochy a po okrajích nechejte volné místo. Okraje ze stran složte směrem dovnitř a zbylou placku srolujte do pevného závitku.

Mezitím ve wok pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a závitky do něj ponořte. Smažte 3-4 minuty dozlatova. Před podáváním položte hotové závitky na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný olej.

Jarní závitky servírujte na listech koriandru se sladko-kyselou omáčkou.

Přejeme dobrou chuť!