Paella s kuřecím masem a chorizem

Vydejte se s námi na jih a vyzkoušejte tradiční španělskou Paellu s kuřecím masem, krevetami a chorizem. Pokrm na způsob rizota s nezaměnitelnou chutí a aroma pohladí na duši a potěší žaludek.

paella-03

5 porcí          Doba přípravy: 40 minut


Co budete potřebovat:

2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 kuřecí prsa nakrájená na kostky
- 2 chorizo klobásy nakrájené na kolečka
- 1/2 žluté cibule
- 1 rajče oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 červenou papriku nakrájenou na kostičky
- 1 lžičku kurkumy
- 1 polévkovou lžíci česneku
- 1 lžičku soli
- 1 polévkovou lžíci Paella koření
- 1 vrchovatou polévkovou lžíci kuřecího bujónu
- 4 hrnky vody
- 1 a 1/2 hrnku rýže arborio
- 1 dl bílého suchého vína
- hrst hrášku - doporučujeme namočit den předem do vody
- 30 g krevet
- 1 citrón


Jak na to?paella2-05

Kuřecí kousky osolte a v Pallea pánvi, nebo větším hrnci, restujte ze všech stran, dokud se nezatáhnou. Hotové maso odložte stranou, do pánve přidejte chorizo a restujte asi 2 minuty, dokud nepustí šťávu a jemně nezhnědne. Přidejte cibuli, rajče, papriku a hrášek, který jste si den předem naložili do vody. Zeleninu zaprašte kurkumou a mletým česnekem. Chvíli míchejte, dokud zelenina nezměkne, pak přidejte zlatý hřeb receptu, Pallea koření značky Kostera, a zalijte vínem.

Na druhé plotýnce mezitím ve vlažné vodě rozmíchejte kuřecí bujón, přiveďte k varu a vlijte do pánve. Přidejte odložené kuřecí maso, krevety a všechny suroviny důkladně promíchejte. Nasypte propláchnutou rýži, po vzoru Španělů, do tvaru kříže, a vařte zakryté poklicí nebo alobalem přibližně 15 až 20 minut.

Paellu doporučujeme podávat se sklenicí bílého vína a zakápnutou citrónem.

Přejeme dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení