Jarní mrkvová polévka s kari

Jarní krémová polévka pro milovníky pikantních chutí, které navnadí každý chuťový pohárek. Máte velký hlad? Přidejte kopeček vařené rýže a vydatný hlavní chod je na světě!

clanek_nahled-03_4

4 porce          Doba přípravy: 30 minut


Co budete potřebovat:

- 4 hrnky nakrájené mrkve
2 lžičky olivového oleje
1 hrnek nakrájené cibule
- 24 g čirého hovězího bujónu
- 4 hrnky vody
2 polévkové lžíce medu
- 1 polévkovou lžíci sójové omáčky
4 lžičky mletého římského kmínu
4 lžičky kari
- 2 lžičky mletého bílého pepře
- 1 lžičku mletého česneku
1 lžičku himalájské soli
- 1/4 až 1/2 šálku plnotučné smetany
- snítku čerstvé pažitky
 

Jak na to? clanek_nahled-05_1

V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přisypejte na kolečka nakrájenou mrkev a restujte, dokud nebude krásně zlatavá. Na druhé plotýnce mezitím ve vlažné vodě rozmíchejte čirý hovězí bujón značky Kostera a přiveďte k varu. Do hrnce s osmaženou zeleninou přilijte hovězí vývar spolu s medem a sójovou omáčkou. Přidejte sůl, kari, římský kmín, česnek a pepř. Polévku přikryjte pokličkou a vařte přibližně 20 minut, poté rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. Na mírném ohni za stálého míchání přilévejte smetanu pro zjemnění a propojení všech chutí.

Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou, která propůjčí mrkvovému krému pravý jarní ráz.

Přejeme dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení