Křupaví šneci s houbami a špenátem

Slaná křupavá dobrota jako stvořená pro milovníky bylinek a hub. Šneci z listového těsta jsou tou pravou volbou pro každou návštěvu.

clanek_nahled-03_5

24 porcí          Doba přípravy: 45 minut

Co budete potřebovat:

- 100 g sušených lišek obecných
100 g sušeného listového špenátu
400 g listového těsta
- hladkou mouku na podsypání těsta
- 50 g zralého nastrouhaného čedaru
- 2 polévkové lžíce provensálského koření
- 1 vejce
- špetku soli
- kečup

Jak na to? clanek_nahled-05_2

Sušené houby před samotným pečením namočte na 30 až 60 minut do vody. Mezitím posypejte pracovní desku hladkou moukou a listové těsto rozválejte na plát o tloušťce přibližně 0,5 cm. Elektrickou nebo plynovou troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

Vyválené těsto potřete kečupem. Namočené houby sceďte přes sítko, vymačkejte přebytečnou vodu a naskládejte na kečup. Rovnoměrně navrstvěte sušený špenát a provensálské koření značky Kostera. Posypejte nastrouhaným čedarem a těsto zaviňte do těsné rolády. Pro snadnější krájení nechejte těsto na 10 minut odpočinout v lednici.

Mezitím v hrníčku rozmíchejte vajíčko se špetkou soli. Poté těsto nakrájejte ostrým nožem na stejně široké plátky. V případě, že se těsto lepí, namočte nůž do studené vody, krájení pak půjde samo. :)

Nakrájená kolečka naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozmíchaným vejcem. Šneky pečte, dokud nebudou zlataví a křupaví, cca 20-25 minut.

Přejeme dobrou chuť!