Křupaví šneci s houbami a špenátem

Slaná křupavá dobrota jako stvořená pro milovníky bylinek a hub. Šneci z listového těsta jsou tou pravou volbou pro každou návštěvu.

clanek_nahled-03_5

24 porcí          Doba přípravy: 45 minut

Co budete potřebovat:

- 100 g sušených lišek obecných
100 g sušeného listového špenátu
400 g listového těsta
- hladkou mouku na podsypání těsta
- 50 g zralého nastrouhaného čedaru
- 2 polévkové lžíce provensálského koření
- 1 vejce
- špetku soli
- kečup

Jak na to? clanek_nahled-05_2

Sušené houby před samotným pečením namočte na 30 až 60 minut do vody. Mezitím posypejte pracovní desku hladkou moukou a listové těsto rozválejte na plát o tloušťce přibližně 0,5 cm. Elektrickou nebo plynovou troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

Vyválené těsto potřete kečupem. Namočené houby sceďte přes sítko, vymačkejte přebytečnou vodu a naskládejte na kečup. Rovnoměrně navrstvěte sušený špenát a provensálské koření značky Kostera. Posypejte nastrouhaným čedarem a těsto zaviňte do těsné rolády. Pro snadnější krájení nechejte těsto na 10 minut odpočinout v lednici.

Mezitím v hrníčku rozmíchejte vajíčko se špetkou soli. Poté těsto nakrájejte ostrým nožem na stejně široké plátky. V případě, že se těsto lepí, namočte nůž do studené vody, krájení pak půjde samo. :)

Nakrájená kolečka naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozmíchaným vejcem. Šneky pečte, dokud nebudou zlataví a křupaví, cca 20-25 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení