Ramen

Japonská polévka ramen pomalu dobývá celý svět. Jedná se o velmi oblíbený silný vývar z kuřecího nebo vepřového masa, který je často kombinovaný s mořskou řasou kombu a pastou miso. V této polévce nesmí chybět ani pohankové nudle, plátky vepřového nebo kuřecího masa, sojová omáčka a pórek s jarní cibulkou. Pojďte si s námi tuto lahodnou polévku připravit!

ramen-03

 

Co budeme potřebovat?

  • 2,5 l drůbežího vývaru
  • 2 svazky jarní cibulky
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks čerstvého zázvoru (asi 10 cm)
  • 12 stroužků česneku
  • 1 ks mořské řasy Kombu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 4 ks vajec
  • 4 ks kukuřice (mladé klasy)
  • 12 ks japonské houby shitake
  • slunečnicový olej (podle potřeby)
  • 1 balení asijských vaječných nudlí
  • 200 g krůtího masa vařeného
  • 1 svazek pažitky
  • 2 plátky mořské řasy Nori

 

Jak na toramen-05

  1. Nejprve si připravte drůbeží vývar. Poté do něj přidejte přepůlené jarní cibulky, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkev, nákrájený zázvor, příčně přepůlený česnek a řasu Kombu. Vše přiveďte k varu, potom snižte teplotu a vařte bez pokličky přibližně 1 hodinu. Vývar přeceďte do čistého hrnce, zredukujte asi na 2 litry a vmíchejte sojovou omáčku.

  2. Vejce vložte do vroucí vody a vařte 7 minut. Potom je ihned zchlaďte studenou vodou a následně oloupejte. Kukuřici podélně rozkrojte a spolu s houbami shitake orestujte na oleji.

  3. Nudle uvařte podle návodu na obalu a rozdělte do misek. Do každé misky přidejte krůtí maso nakrájené na tenké plátky a přelijte vývarem. Navrch pak dejte na půlky překrojená vejce, nasekanou pažitku a houby s kukuřicí.

TIP: Polévku ramen můžete připravit také pro vegetariány. Místo drůbežího vývaru použijte zeleninový a místo masa marinované tofu.

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení