Ragú na italský způsob

ragu-03


Co budeme potřebovat?

  • 500 g mletého hovězího masa
  • špetku soli
  • špetku pepře
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 najemno nakrájenou cibuli
  • česnek
  • 1 kus řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 1 sklenici červeného vína
  • tymián
  • bobkový list
  • 100 g těstovin dle vlastní chuti a uvážení (například penne)


A jak budeme postupovat?

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hrnci s trochou olivového oleje. Takto opečené maso si odložíme a do hrnce přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, nakrájený celer a mrkev. Vše důkladně promícháme. Ve chvíli, kdy zelenina zezlatoví, vložíme odložené maso zpět do hrnce. Přilijeme k němu rajčatový protlak, červené víno a vodu. Počkáme až se červené víno odpaří a zasypeme tymiánem a přidáme bobkový list.

Necháme takto dusit zhruba hodinu a půl.

Mezitím si připravíme zvolené těstoviny a posléze je přimícháme k ragú a povaříme ještě trošku na mírném ohni.

Tak co, povedlo se?

Přejeme dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení