Ragú na italský způsob

ragu-03


Co budeme potřebovat?

  • 500 g mletého hovězího masa
  • špetku soli
  • špetku pepře
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 najemno nakrájenou cibuli
  • česnek
  • 1 kus řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 1 sklenici červeného vína
  • tymián
  • bobkový list
  • 100 g těstovin dle vlastní chuti a uvážení (například penne)


A jak budeme postupovat?

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hrnci s trochou olivového oleje. Takto opečené maso si odložíme a do hrnce přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, nakrájený celer a mrkev. Vše důkladně promícháme. Ve chvíli, kdy zelenina zezlatoví, vložíme odložené maso zpět do hrnce. Přilijeme k němu rajčatový protlak, červené víno a vodu. Počkáme až se červené víno odpaří a zasypeme tymiánem a přidáme bobkový list.

Necháme takto dusit zhruba hodinu a půl.

Mezitím si připravíme zvolené těstoviny a posléze je přimícháme k ragú a povaříme ještě trošku na mírném ohni.

Tak co, povedlo se?

Přejeme dobrou chuť!