Pikantní Halloumi burger

Tato „dospělá“ verze grilovaného sýra osloví milovníky pikantních chutí! Halloumi je lahodný, pevný sýr, který lze grilovat bez toho, aby se roztavil. Zachovává si svůj tvar a lahodnou krustu, která se při grilování vytváří. Skvěle se kombinuje s kořením a jakoukoli kořenící směsí. Naším kořením bylo Piri Piri smíchané s olivovým olejem. Ale pokud nemáte ostrá jídla v lásce, rozhodněte se pro jinou kořenící směs. Experimentujte a odhalte, jaké chutě se vám sedí nejlépe.

halloumi-03


Halloumi je velmi neutrálně chutnající sýr. Připomíná mozzarellu, ​​ale je mnohem pevnější než mozzarella. Na rozdíl od mnoha jiných sýrů není halloumi určen rovnou k jídlu. Je vyroben tak, aby byl tepelně upravován. Vyrábí se z kozího nebo ovčího mléka, i když někdy najdete halloumi i z kravského mléka. Tradičně se jedná o jídlo vyrobené a konzumované Řeky.

Co budeme potřebovat:

- plátky sýra Halloumi podle počtu strávníků
- 3 lžičky Piri Piri koření
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 mrkve nastrouhané
- trochu nastrouhaného bílého zelí
- 1 červenou cibuli nakrájenou na tenké plátky
- 4 lžíce majonézy
- 1 polévkovou lžíci citronové šťávy
- 1 polévkovou lžíci limetkové šťávy
- 1 šálek sekaného koriandru
- rukolu nebo vaše oblíbené zelené lístky
- rajče nakrájené na plátky
- hamburgerové housky


Postup:halloumi-05

Do mísy vlijte olivový olej a přisypte Piri Piri. Do směsi vložte Halloumi sýr, promíchejte a nechte chvíli marinovat.

V další míse smíchejte nastrouhanou mrkev, strouhané zelí, cibuli a nasekané lístky koriandru. Přidejte majonézu spolu s limetkovou a citronovou šťávou a opět řádně promíchejte.

Zahřejte gril na střední teplotu a potřete jej trochou olivového oleje. Klidně z marinády, ve které jsou plátky Halloumi.

Pokládejte Halloumi na gril a opékejte z obou stran. Stačí pár minut, aby sýr z obou stran trochu zhnědl a dostal krásnou krustu.

Nakonec ještě na grilu prohřejte rozkrojenou hamburgerovou housku – krásně pak při skousnutí křupne.

Sestavte si hamburger – na housku dejte rukolu či jiné zelené listy, pak rajče. Následuje grilované Halloumi, které přikryjeme salátem z mrkve, zelí a cibule. Navrch opět můžeme dát několik zelených lístků.

Piri Piri Halloumi burger je skvělá vegetariánská varianta hamburgeru, která bude chutnat i těm, kteří jinak bezmasá jídla moc nepreferují.

Výborně chutnají zejména, když se o ně rozdělíte s přáteli.

Dobrou chuť.


Tipy na závěr:

Olej s Piri Piri, který zbyde v misce, nemusíte vylévat. Klidně jej nalijte do salátu z mrkve, zelí a cibule.

Pokud vám zbyde trocha červené cibule, můžete ji využít pro ozdobení hamburgeru jako jednu z vrstev.

I rajčata, případně kolečka cibule, můžete před vložením do hamburgeru krátce prohřát na grilu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení