Sušené houby - poklad české kuchyně

Houby jsme si oblíbili hlavně díky jejich osobité chuti a vůni. Zpestřují nám jídelníček, jelikož se dají konzumovat na mnoho různých způsobů. Samostatně jako smaženice nebo jsou součástí různých pokrmů a kulinářských lahůdek. Pro naše tělo jsou navíc velmi prospěšné, a proto je dobré mít v zásobě houby sušené. Pojďme se tedy podívat na to, v čem jsou houby tak unikátní.

Sušené houby a houby na sušení

 

Jaké prospěšné látky houby obsahují

Houby jsou vitamínovou a minerální bombou. Konzumovat je mohou také vegetariáni a vegani. Co všechno tedy houby obsahují?

  • Vitamíny řady B
    Jedná se hlavně o kyselinu pantotenovou, niacin a riboflavin. Tyto vitamíny pomáhají tělu se správným chodem metabolismu, podporují tvorbu krvinek a nervovou tkáň.

  • Vitamin D
    Tento vitamín je důležitý pro regulaci vápníku v organismu a pro správnou funkci imunitního systému. Velké množství vitamínu D obsahují žampiony, které jsou při pěstování vystavené UV záření.

  • Minerály
    V houbách najdeme velké množství mědi, selenu a draslíku. Měď je důležitá pro správné fungování imunitního systému a pro tvorbu červených krvinek. Selen chrání naše tělo před volnými radikály, které způsobují například rakovinu nebo stárnutí organismu. Draslík podporuje správnou funkci srdce, svalů a nervové tkáně.

  • Beta-glukany
    Pomáhají zlepšovat metabolismus tuků a cukrů, přispívají k odolnosti proti alergiím a zlepšují funkci imunitního systému.

  • Bílkoviny
    Jsou to základní látky téměř všech organismů. V lidském těle zastávají veškeré důležité funkce, od stavebních prvků až po hormonální regulace.


Konzumace bez výčiteksusene_houby-05

Houby neobsahují prakticky žádné tuky. Konzumovat je tedy mohou i lidé se zvýšeným cholesterolem a vhodné jsou také do redukčního jídelníčku. Při hubnutí jsou velmi oblíbené, jelikož jejich energetická hodnota činí pouhých 149 kJ (100 g).

J.K.FOOD vybírá jen ty nejkvalitnější houby

Výkupem a zpracováním hub se zabýváme již více než 20 let. Kvalita a nezávadnost je pro nás na prvním místě. Jakékoliv plísně, nečistoty nebo živočichové přes náš přísný a pečlivý výběr neprojdou. 


Působí u nás specialisté s mykologickými zkouškami

Všichni naši specialisté mají mykologické zkoušky, což zaručuje jejich dokonalou znalost hub. Co se týká hub lesních, tak v naší nabídce najdete výhradně ty z České republiky. Jejich kvalita je vždy na nejvyšší úrovni.

susene_houby-06
Kde se sušené houby používají

Sušené houby jsou ideálním pomocníkem při přípravě pokrmů. Používají se především k dochucení jídel a propůjčení houbového aroma. Houby se dají připravit na mnoho různých způsobů a jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Přidat je můžeme například do polévek (do kulajdy či bramboračky), do rizota, houbové omáčky, pod dušené maso a do mnoha dalších chutných jídel. Sušené houby doporučujeme před vařením namočit do vody. Zvětší svůj objem a opět změknou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení