Luštěninové karbanátky

Luštěniny se řadí mezi nejstarší kulturní rostliny. Neměly by chybět na jídelníčku žádného člověka. Obsahují totiž velké množství bílkovin rostlinného původu, jsou bohaté na vlákninu, vitaminy a minerální látky. Pokud budete luštěniny připravovat nápaditěji, než je u nás zvykem, mohou být stejně dobré jako třeba maso. Připravte si s námi čočkovo-hrachovo-cizrnovo-bramborové karbanátky.

lusteninove_karbanatky_1

 

Co budeme potřebovat

  • 100 g čočky
  • 100 g sušeného hrachu
  • 100 g sušené cizrny
  • 2 ks brambory
  • Vejce
  • Mouka
  • Strouhanka
  • Olej
  • Sůl
  • Malé množství dobromysli
  • Malé množství polní máty


Jak na tolusteninove_karbanatky_2

Luštěniny (kromě červené čočky) přes noc namočte a druhý den uvařte v čisté vodě. Po uvaření je přeceďte a rozmixujte.

K luštěninám nastrouhejte uvařené brambory, přidejte vejce, sůl, bylinky a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvarujte karbanátky, obalte je v trojobale a smažte na pánvi.

Luštěninové karbanátky podávejte s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Tip: Pokud vás nebaví čekat než se luštěniny přes noc namočí, zkuste použít naši směs na luštěninové karbanátky se sýrem. Neobsahuje žádné glutamáty a příprava karbanátků je opravdu jednoduchá. Do směsi stačí přidat vodu, vejce a strouhanku podle potřeby.

Přejeme vám dobrou chuť.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení