Dýňové rizoto

Dýně + rýže = dýňové rizoto! Halloweensky laděnou večeři vhodnou k sychravým podzimním teplotám připravíte za chvíli a zaručeně si pochutnáte.

dyne_rizoto-03



Suroviny, které budete k přípravě potřebovat?

  • na kousky nakrájenou dýni Hokkaido
  • špetka šalvěje
  • 300 g rýže (druh zvolte dle vlastního uvážení a preferencí, ale doporučujeme rýži kulatozrnnou)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g másla
  • 1 cibuli najemno nasekanou
  • 250 ml bílého vína
  • 70 g parmazánu k posypu
  • sůl
  • pepř



A jak na to?dyne_rizoto-05

Připravíme si vývar. Ten náš je zárukou stejné kvality a máte ho za chviličku.

Do hrnce si dáme vařit rýži.

V pánvi rozehřejeme polovinu másla, jemně nasekanou cibulku a polovinu dýně a za občasného míchání opékáme 8-10 minut.

Přidáme rýži a vše podlijeme vínem. Víno totiž rizotu dodá ten správný říz. Dáváme pozor, aby se rýže nepřichytla ke spodu dna. Mícháme, dokud se část vína neodpaří.

Pomalu zaléváme připraveným vývarem a snažíme se stále míchat. Nechceme přece, aby se nám rizoto připálilo.

Druhou polovinu dýně rozmixujeme na pyré. Smícháme ji se sýrem a přimícháme se zbylým máslem do rýže.

Dochutíme šalvějí, solí a pepřem.

Přejeme dobrou chuť!