Dýňové rizoto

Dýně + rýže = dýňové rizoto! Halloweensky laděnou večeři vhodnou k sychravým podzimním teplotám připravíte za chvíli a zaručeně si pochutnáte.

dyne_rizoto-03



Suroviny, které budete k přípravě potřebovat?

  • na kousky nakrájenou dýni Hokkaido
  • špetka šalvěje
  • 300 g rýže (druh zvolte dle vlastního uvážení a preferencí, ale doporučujeme rýži kulatozrnnou)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g másla
  • 1 cibuli najemno nasekanou
  • 250 ml bílého vína
  • 70 g parmazánu k posypu
  • sůl
  • pepř



A jak na to?dyne_rizoto-05

Připravíme si vývar. Ten náš je zárukou stejné kvality a máte ho za chviličku.

Do hrnce si dáme vařit rýži.

V pánvi rozehřejeme polovinu másla, jemně nasekanou cibulku a polovinu dýně a za občasného míchání opékáme 8-10 minut.

Přidáme rýži a vše podlijeme vínem. Víno totiž rizotu dodá ten správný říz. Dáváme pozor, aby se rýže nepřichytla ke spodu dna. Mícháme, dokud se část vína neodpaří.

Pomalu zaléváme připraveným vývarem a snažíme se stále míchat. Nechceme přece, aby se nám rizoto připálilo.

Druhou polovinu dýně rozmixujeme na pyré. Smícháme ji se sýrem a přimícháme se zbylým máslem do rýže.

Dochutíme šalvějí, solí a pepřem.

Přejeme dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení