Mouka špaldová celozrnná
Kód: 0012000B4C49Související produkty
Detailní popis produktu
Špalda má tuhé pluchy, což zhoršuje proces vymílání. Nicméně pluchy pomáhají udržet živiny, čerstvost a chrání zrno před znečišťujícími látkami a hmyzem. Ze špaldy je výhodnější připravovat celozrnnou mouku. Na rozdíl od pšenice si špalda udržela mnoho z původních vlastností a zůstává velmi výživná a plná chuti. Špaldová celozrnná mouka obsahuje všechny cenné složky z celého špaldového zrna (z obalu, endospermu i klíčku). Pšenice špalda má oproti běžné pšenici seté řadu výhod, mezi které patří například vyšší nutriční hodnota nebo příjemná oříšková chuť a vůně. Také má vyšší obsah lepku s vysokou kvalitou, více nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Vzhledem k dobrým pekařským vlastnostem se může používat i pro přípravu různých směsí. Špaldová mouka, ačkoliv je celozrnná, je velmi světlá, skoro jako bílá mouka. Nejčastěji se vyrábí celozrnný chléb, těstoviny, pečivo, kroupy a müsli. Dále se hodí do polévek, knedlíků a omáček. Dále se špalda prosazuje i v jiných výrobcích, např. koláčích, pizza korpusech, speciálním pečivu aj. Mezi méně tradiční nebo méně známe pokrmy patří: špaldové suchary, káva, pukance a bulgur.
Alergeny
Výrobek může obsahovat stopy: mléka, vajec, sóji, celeru, hořčice, sezamu a SO2.
Instrukce k použití
Použití: k pečení domácího chleba a dalších druhů pečiva
Energetické hodnoty
Ve 100g sypké směsi (průměrné hodnoty):
Energetická hodnota: 1450KJ/348kcal
Tuky.................. 1,8g z toho nasycené mastné kyselin...0,2g
Sacharidy......... 65g z toho cukry 1,3g
Bílkoviny.......... 13g, vláknina...8,2g
Sůl.......... 0g
Informace o skladování
Skladujte v suchu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.
Složení směsí
špaldová mouka 100% (LEPEK)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.