Mouka špaldová celozrnná

Kód: 0012000B4C49
98 Kč 85 Kč bez DPH 20 Kč / 100 g
Skladem
Varianta
Můžeme doručit do:
18.11.2019

Detailní informace

Detailní popis produktu

Špalda má tuhé pluchy, což zhoršuje proces vymílání. Nicméně pluchy pomáhají udržet živiny, čerstvost a chrání zrno před znečišťujícími látkami a hmyzem. Ze špaldy je výhodnější připravovat celozrnnou mouku. Na rozdíl od pšenice si špalda udržela mnoho z původních vlastností a zůstává velmi výživná a plná chuti. Špaldová celozrnná mouka obsahuje všechny cenné složky z celého špaldového zrna (z obalu, endospermu i klíčku). Pšenice špalda má oproti běžné pšenici seté řadu výhod, mezi které patří například vyšší nutriční hodnota nebo příjemná oříšková chuť a vůně. Také má vyšší obsah lepku s vysokou kvalitou, více nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Vzhledem k dobrým pekařským vlastnostem se může používat i pro přípravu různých směsí. Špaldová mouka, ačkoliv je celozrnná, je velmi světlá, skoro jako bílá mouka. Nejčastěji se vyrábí celozrnný chléb, těstoviny, pečivo, kroupy a müsli. Dále se hodí do polévek, knedlíků a omáček. Dále se špalda prosazuje i v jiných výrobcích, např. koláčích, pizza korpusech, speciálním pečivu aj. Mezi méně tradiční nebo méně známe pokrmy patří: špaldové suchary, káva, pukance a bulgur.

Alergeny

Výrobek může obsahovat stopy: mléka, vajec, sóji, celeru, hořčice, sezamu a SO2.

Instrukce k použití

Použití: k pečení domácího chleba a dalších druhů pečiva

Energetické hodnoty

Ve 100g sypké směsi (průměrné hodnoty):
Energetická hodnota: 1450KJ/348kcal
Tuky.................. 1,8g z toho nasycené mastné kyselin...0,2g
Sacharidy......... 65g z toho cukry 1,3g
Bílkoviny.......... 13g, vláknina...8,2g
Sůl.......... 0g

Informace o skladování

Skladujte v suchu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.

Složení směsí

špaldová mouka 100% (LEPEK)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: