Krupice špaldová
Kód: 0012000B4BE4 0012000B4BE3 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Krupice je nahrubo umleté zrno. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice. Špalda má tuhé pluchy, což zhoršuje proces vymílání. Nicméně pluchy pomáhají udržet živiny, čerstvost a chrání zrno před znečišťujícími látkami a hmyzem. Na rozdíl od pšenice si špalda udržela mnoho z původních vlastností a zůstává velmi výživná a plná chuti. Pšenice špalda má oproti běžné pšenici seté řadu výhod, mezi které patří například vyšší nutriční hodnota nebo příjemná oříšková chuť a vůně. Také má vyšší obsah lepku s vysokou kvalitou, více nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Kromě krupice a mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Alergeny
Výrobek může obsahovat stopy: mléka, vajec, sóji, celeru, hořčice, sezamu a SO2.
Instrukce k použití
Návod k přípravě: 100g špaldové krupice se přidá do 1l horkého mléka. Kaši přivedeme do mírného varu a cca 10min povaříme. Dochutíme ovocným topinkem,strouhaným perníkem, čerstvým ovocem, oříšky, skořicí. Barevné odlišnosti krupice nejsou na závadu.
Energetické hodnoty
Ve 100g sypké směsi (průměrné hodnoty):
Energetická hodnota: 1576KJ/377kcal
Tuky.................. 1,7g z toho nasycené mastné kyselin...0,3g
Sacharidy......... 73g z toho cukry 1,5g
Bílkoviny.......... 13g, vláknina 5,8g
Sůl.......... 0g
Informace o skladování
Skladujte v suchu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.
Složení směsí
krupice špaldová 100%
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.