Fenykl celý

Kód: 000700022F63 0012000B0115 0012000E82E5 Zvolte variantu
207 Kč 100 Kč 26 Kč od 26 Kč 180 Kč bez DPH 87 Kč bez DPH 23 Kč bez DPH od 23 Kč bez DPH 83 Kč / 100 g 100 Kč / 100 g 130 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
30.3.2023 30.3.2023 30.3.2023 Zvolte variantu

Využívá se k dokořenění chleba, cukrovinek a sladkého pečiva

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pochází zřejmě ze západní Asie a východních oblastí Středozemního moře. Fenykl obecný je jednoletá až víceletá bylina. Již v prvním roce lze sklidit menší množství semen, ale hlavní sklizeň nastává až v druhém roce. Plody dozrávají v srpnu až říjnu, kdy se sklizené semeno vyčistí, vytřídí a dosuší. Tento druh má několik variant, z nichž nejrozšířenější je tzv. fenykl levantský. Plody obsahují silice složené především z anetholu. Velmi kořenitě voní a má slabě palčivou chuť. V potravinářství se využívá v domácnosti (podobně jako anýz) a to k přípravě zeleniny i jako přísada do pečiva. Velký význam má ve skandinávské kuchyni, kde slouží ke kořenění masa, omáček a ryb, dále se používá k nakládání okurek a červeného zelí. Používá se do rybích polévek, sýrových a tvarohových jídel, bylinkových másel a salátů. Fenyklová silice má využití v likérnictví i cukrářství. Plody i fenyklová silice se využívají při výrobě mýdla a v kosmetice. Nálev se používá na umývání mastných vlasů, kterým dodává vůni a lesk. Fenykl je skvělou medonosnou rostlinou, poskytující vonný, tmavý a tekutý med. Z léčivých vlastností se využívá fenyklová silice, která působí proti křečím, nadýmání a ulehčuje odkašlávání.

koření

Alergeny

Výrobek může obsahovat stopy: lepku, mléka, vajec, sóji, celeru, hořčice, sezamu a SO2.

Informace o skladování

Skladujte v suchu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: