Paprika mletá pálivá 80 ASTA

Kód: 0012000B0B59 00070002E996 0012000E8410 Zvolte variantu
70 Kč 334 Kč 23 Kč od 23 Kč 61 Kč bez DPH 290 Kč bez DPH 20 Kč bez DPH od 20 Kč bez DPH 70 Kč / 100 g 67 Kč / 100 g 115 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
29.10.2020 29.10.2020 29.10.2020 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Papriky jsou teplomilné rostliny rostoucí v oblasti subtropické a tropické Ameriky. Jako koření se používají sušené, zralé a mleté lusky papriky. Před mletím se odstraní dělící stěny a semena obsahující ostře chutnající látky. Tyto části se melou odděleně od dužiny a opět se k ní přidávají podle požadovaného stupně ostrosti. Dle ostrosti dělíme papriku do 4 skupin: sladká, pálivá, lahůdková a gulášová. Ostrost dodává paprice kapsaicin a intenzitu barvy obsah karotenů a kapsantin. Barvící schopnost papriky se udává v barevné hodnotě ASTA. Paprika mletá pálivá se využívá při přípravě guláše. Přidává se i do tučných masných výrobků a paprikových klobás, omáček a sýrů. Je součástí mnoha směsi koření například Harissa ostrá, koření na kuře a v ďábelském koření. Zvláště pálivé formy papriky léčí nachlazení, zlepšují trávení a likvidují střevní parazity. Kapsaicin místně prokrvuje, a proto se používá k přípravě mazání a náplastí proti dně, revmatismu i k urychlení hojení zánětu pohybového ústrojí.

koření

Alergeny

Výrobek může obsahovat stopy: lepku, mléka, vajec, sóji, celeru, hořčice, sezamu a SO2.

Informace o skladování

Skladujte v suchu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: