Paprika mletá pálivá 80 ASTA
Kód: 0012000B0B59 00070002E996 0012000E8410 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Papriky jsou teplomilné rostliny rostoucí v oblasti subtropické a tropické Ameriky. Jako koření se používají sušené, zralé a mleté lusky papriky. Před mletím se odstraní dělící stěny a semena obsahující ostře chutnající látky. Tyto části se melou odděleně od dužiny a opět se k ní přidávají podle požadovaného stupně ostrosti. Dle ostrosti dělíme papriku do 4 skupin: sladká, pálivá, lahůdková a gulášová. Ostrost dodává paprice kapsaicin a intenzitu barvy obsah karotenů a kapsantin. Barvící schopnost papriky se udává v barevné hodnotě ASTA. Paprika mletá pálivá se využívá při přípravě guláše. Přidává se i do tučných masných výrobků a paprikových klobás, omáček a sýrů. Je součástí mnoha směsi koření například Harissa ostrá, koření na kuře a v ďábelském koření. Zvláště pálivé formy papriky léčí nachlazení, zlepšují trávení a likvidují střevní parazity. Kapsaicin místně prokrvuje, a proto se používá k přípravě mazání a náplastí proti dně, revmatismu i k urychlení hojení zánětu pohybového ústrojí.
koření
Alergeny
Výrobek může obsahovat stopy: lepku, mléka, vajec, sóji, celeru, hořčice, sezamu a SO2.
Informace o skladování
Skladujte v suchu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.