Fenykl mletý

Kód: 00080003A758 0012000B013A 0012000E82FF Zvolte variantu
256 Kč 109 Kč 31 Kč od 31 Kč 223 Kč bez DPH 95 Kč bez DPH 27 Kč bez DPH od 27 Kč bez DPH 102 Kč/100g 109 Kč/100g 155 Kč/100g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
11.12.2019 11.12.2019 11.12.2019 Zvolte variantu

Využívá se k dokořenění chleba, cukrovinek a sladkého pečiva

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pochází zřejmě ze západní Asie a východních oblastí Středozemního moře. Fenykl obecný je jednoletá až víceletá bylina. Již v prvním roce lze sklidit menší množství semen, ale hlavní sklizeň nastává až v druhém roce. Plody dozrávají v srpnu až říjnu, kdy se sklizené semeno vyčistí, vytřídí a dosuší. Tento druh má několik variant, z nichž nejrozšířenější je tzv. fenykl levantský. Plody obsahují silice složené především z anetholu. Velmi kořenitě voní a má slabě palčivou chuť. V potravinářství se využívá v domácnosti (podobně jako anýz) a to k přípravě zeleniny i jako přísada do pečiva. Velký význam má ve skandinávské kuchyni, kde slouží ke kořenění masa, omáček a ryb, dále se používá k nakládání okurek a červeného zelí. Používá se do rybích polévek, sýrových a tvarohových jídel, bylinkových másel a salátů. Fenyklová silice má využití v likérnictví i cukrářství. Vyskytuje se například v chlebovém koření. Plody i fenyklová silice se využívají při výrobě mýdla a v kosmetice. Nálev se používá na umývání mastných vlasů, kterým dodává vůni a lesk. Fenykl je skvělou medonosnou rostlinou, poskytující vonný, tmavý a tekutý med. Z léčivých vlastností se využívá fenyklová silice, která působí proti křečím, nadýmání a ulehčuje odkašlávání.

koření

Alergeny

Výrobek může obsahovat stopy: lepku, mléka, vajec, sóji, celeru, hořčice, sezamu a SO2.

Informace o skladování

Skladujte v suchu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: