Badyán mletý

Kód: 000800008AE0 0012000AFF67 000700018543 Zvolte variantu
383 Kč 160 Kč 60 Kč od 60 Kč
badyan mlety
383 Kč 160 Kč 60 Kč od 60 Kč 306 Kč 128 Kč 48 Kč od 48 Kč 266 Kč bez DPH 111 Kč bez DPH 42 Kč bez DPH od 42 Kč bez DPH 122 Kč/100g 128 Kč/100g 160 Kč/100g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
9.4.2020 9.4.2020 9.4.2020 Zvolte variantu

Vhodný do pokrmů z masa, na pečení nebo do perníkového koření

Detailní informace

Detailní popis produktu

Badyán je koření vypadající jako šesti až osmicípá hvězdička s lesklými semeny uvnitř každého cípu. Získává se z plodu stromu badyáníku, který roste zejména v Číně a Vietnamu. Chutí a vůní se podobá anýzu, a to mu dopomohlo v mnoha jazycích k označení hvězdicový anýz. Vyznačuje se nasládlou, kořenitou chutí, která se typicky využívá při přípravě sladkostí. V mnoha kuchyních se však používá i do slaných pokrmů a zapomenout nesmíme ani na využití ve farmacii či při výrobě parfémů. Badyán a pečení Jak už zaznělo výše, badyán se skvěle hodí do sušenek a cukroví. Stačí přidat trochu mletého badyánu třeba do lineckého těsta (recept na podobné sušenky tady a nebo tady). Nebo si vyrobit obdobu perníkového koření, namíchanou dle našich preferencí (pepř má v těchto směsích speciální úlohu, zkuste si s ním pohrát) a s tou pak péct muffiny, cupcaky a mrkvové a dýňové buchty. Špetka mletého badyánu výborně ochutí také ovocné náplně třeba do koláčů či závinů. Výborně jde klasicky s jablky, ale také hruškami nebo třeba broskvemi. Badyán ne slaných receptech Badyán stojí za to vyzkoušet i ve slaných jídlech. A nebo tam, kde oceníme slano-sladkou či sladko-kyselou kombinaci. Jmenovitě se pak badyán používá s těmito základními ingrediencemi: vepřovým, hovězím a drůbežím masem, rybami a krevetami, vejci a samozřejmě s dýní. Používá se k ochucení polévek (třeba známého vietnamského pho, sals a marinád, skvěle jde s pečeným masem. Vyskytuje se například v perníkovém koření

koření

Alergeny

Výrobek může obsahovat stopy: lepku, vajec, sóji, mléka, skořápkových plodů, celeru, hořčice, sezamu a SO2.

Informace o skladování

Skladujte v suchu a chladu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: