Badyán celý

Kód: 0007000181F6 0012000AFF66 0012000E82B7 Zvolte variantu
397 Kč 161 Kč 53 Kč od 53 Kč 345 Kč bez DPH 140 Kč bez DPH 46 Kč bez DPH od 46 Kč bez DPH 159 Kč / 100 g 161 Kč / 100 g 265 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
25.9.2020 25.9.2020 25.9.2020 Zvolte variantu

Vhodný do pokrmů z masa, na pečení nebo do svařáku

Detailní informace

Detailní popis produktu

Badyán je koření vypadající jako šesti až osmicípá hvězdička s lesklými semeny uvnitř každého cípu. Získává se z plodu stromu badyáníku, který roste zejména v Číně a Vietnamu. Chutí a vůní se podobá anýzu, a to mu dopomohlo v mnoha jazycích k označení hvězdicový anýz. Vyznačuje se nasládlou, kořenitou chutí, která se typicky využívá při přípravě sladkostí. V mnoha kuchyních se však používá i do slaných pokrmů a zapomenout nesmíme ani na využití ve farmacii či při výrobě parfémů. Badyán a pečení: Jak už zaznělo výše, badyán se skvěle hodí do sušenek a cukroví. Stačí přidat trochu mletého badyánu třeba do lineckého těsta nebo si vyrobit obdobu perníkového koření, namíchanou dle našich preferencí (pepř má v těchto směsích speciální úlohu, zkuste si s ním pohrát) a s tou pak péct muffiny, cupcaky, mrkvové a dýňové buchty. Špetka mletého badyánu výborně ochutí také ovocné náplně třeba do koláčů či závinů. Výborně jde klasicky s jablky, ale také hruškami nebo třeba broskvemi. Badyán ve slaných receptech: Badyán stojí za to vyzkoušet i ve slaných jídlech. A nebo tam, kde oceníme slano-sladkou či sladko-kyselou kombinaci. Jmenovitě se pak badyán používá s těmito základními ingrediencemi: vepřovým, hovězím a drůbežím masem, rybami a krevetami, vejci a samozřejmě s dýní. Používá se k ochucení polévek (třeba známého vietnamského pho, sals a marinád, skvěle jde s pečeným masem.

koření

Alergeny

Výrobek může obsahovat stopy: lepku, vajec, sóji, mléka, skořápkových plodů, celeru, hořčice, sezamu a SO2.

Informace o skladování

Skladujte v suchu a chladu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: