Vánoční perníčky

Původní receptura perníku se skládala z medu, mouky a pepře. Právě díky pepři se perník dříve jmenoval peprník. Postupně se recepty upravovaly tak, až vznikly dnešní perníčky. Sladké a měkoučké cukroví, které všichni milují. Připravili jsme pro vás recept na vánoční perníčky, které nemusíte péct měsíce dopředu. Jsou totiž hned měkké!

pernicky-03

 

Co budeme potřebovatpernicky-05



Jak na to

Ve velké míse smíchejte med, cukr, máslo a žloutky. Přidejte mléko a veškeré koření. Směs znova promíchejte, přidejte mouku a zapracujte ušlehaný sníh z bílků.

Těsto míchejte rukama, dokud z něj nevypracujete tuhou kuličku, která nelepí. Bochníček vložte do moukou vysypané mísy, přikryjte ho a nechejte na dně lednice odpočívat nejméně 12 hodin.

Jakmile je těsto odpočaté můžete ho vyválet a vykrajovat libovolné vánoční tvary. Tloušťka těsta by měla být okolo 3-4 mm. Pokud perníčky nechcete zdobit, před pečením je potřete rozšlehaným vejcem.

Dobrou chuť.